Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

SUP-deszkásokat mentettek ki a Velencei-tóból

10perc.hu
2024. 07. 22.
SUP-deszkásokat mentettek ki a Velencei-tóból

Két fiatal SUP-deszkást mentettek ki a gárdonyi vízirendőrök a Velencei-tóból, miután túl messzire merészkedtek a parttól.

A fiatalok szombaton kora este indultak el SUP-deszkával és órákkal később sem tértek vissza a strandra, ezért a vízirendőröket riasztották. A mentés során a hatóságok szolgálati kisgéphajóval találtak rájuk, és sérülés, illetve panasz nélkül segítették őket partra. A vízi eszközök is épségben maradtak - számolt be róla a frisshirek.hu.

A Fejér vármegyei rendőrség közösségi oldalán az alábbi olvasható:
,, A gárdonyi vízirendőrök szombaton kora este arról kaptak riasztást, hogy két érdi fiatal órákkal korábban SUP-deszkával indult el a partról egyre beljebb a tóba, és azóta nem értek vissza a strandra, a tavon nem látni őket. Az egyenruhások azonnal a keresésükre indultak, és hamarosan a Nagy-tisztás elnevezésű vízterületen megtalálták a bajbajutottakat, akik önerejükből nem tudtak a partra jutni. A 18 éves fiút és a 17 éves lányt szolgálati kisgéphajójukba segítették, majd sérülés és panasz, a vízi eszközöket pedig rongálódás nélkül juttatták partra."

Főkép forrása:
Fejér vármegyei rendőrség Facebook oldala

További cikkek