Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: Ha ez sem válik be, akkor börtönbe küldtök?

10perc.hu
2024. 07. 11.
Magyar Péter: Ha ez sem válik be, akkor börtönbe küldtök?

Magyar Péter, a legnagyobb ellenzéki párt vezetője, közelmúltbeli Facebook bejegyzésében reagált a rá irányuló támadásokra.

A politikus szerint egyre durvább propagandahadjárat zajlik ellene, amely Oroszország szintjére emlékezteti a rosszindulatú híreszteléseket és támadásokat.

Elmondása szerint több fronton is próbálják lejáratni hírnevét. 

Elsőként azzal vádolták, hogy fiatalkorúakat zaklatott egy szórakozóhelyen, bár az ilyen helyekre 18 év alattiak nem léphetnek be. A politikus kijelentette, hogy semmi ilyen nem történt, és a vádak teljesen alaptalanok.

Továbbá, egy újabb támadás részeként egy fideszes önkormányzati jelölt állított fel hamis vádakat ellene.

Kitért arra is, hogy titkosszolgálati beavatkozás nyomán régi, személyes fényképei kerültek nyilvánosságra, melyeket már hónapokkal korábban törölt telefonjáról.

Rogán Antalnak és Gulyás Gergőnek kérdéseket is tett fel:

"Rogán Antal, mi a haditerv következő pontja? Azokat a fotókat is nyilvánosságra hozzátok, amiken a gyerekeim fürdenek? Gyerekgyilkosnak fogtok beállítani? Ahhoz is szereztek hamis tanúkat? Gulyás Gergő, ha ez sem válik be, akkor börtönbe küldtök?"

 Szerinte ezek a támadások nemcsak személyes jellegűek, hanem a politikai verseny torzítására irányulnak.

"Közben hetek óta azzal fenyegetnek, hogy kompromittáló fényképeket hoznak nyilvánosságra, nem csak rólam, hanem a volt barátnőmről. Többek között olyan - egyébként vállalható - régi fotókat, amiket én soha senkinek nem küldtem el és ráadásul már hónapokkal ezelőtt töröltem a telefonomról."

A politikus emellett kritizálta a kormányzó pártot és annak médiakampányát, mely szerinte semmilyen alapot nem hagy számára a vádak elleni védekezésre. 

"És természetesen továbbra sem adja meg a lehetőséget sem a ‘köz’média, sem a kormánypropaganda többi ága, hogy a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként, élő adásban reagálhassak az aljas lejárató kampány hazugságaira."

"A Fidesz korábban pont azért módosította a vonatkozó jogszabályokat, hogy semmilyen érdemi lehetőség ne legyen még a legképtelenebb hazugságok kapcsán sem érdemi jogi elégtételt követelni. Állíthatják rólad, hogy háborúpárti vagy, hogy egy szexragadozó vagy, hogy bűncselekményeket követtél el, semmilyen lehetőséged nem maradt, az egyszerű cáfolaton kívül."

Magyar Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a hazugságok elleni jogi védelem gyakorlatilag lehetetlen az általa említett jogszabályok miatt.

Kommentben pedig arról tájékoztatta követőit, hogy a Magyar Távirati Iroda (MTI) megtagadta a közleményének kiadását.



Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek