Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Leváltják a bicskei iskolaigazgatót, aki K. Endrét alkalmazta

10perc.hu
2024. 07. 09.
Leváltják a bicskei iskolaigazgatót, aki K. Endrét alkalmazta

Leváltják a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatóját, aki K. Endrét testnevelő tanárként alkalmazta.

A Belügyminisztérium döntése értelmében Bárányos János, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatója és fideszes önkormányzati képviselő, el kell hagyja igazgatói posztját – írta a 24.hu.

Bárányos János 2018-ban került kritikák kereszttüzébe, amikor az illetékes tankerület nehezményezte, hogy „nem tett semmit” az ellen, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, K. Endre, a pedofil igazgató bűnsegédjeként megvádolt személy, testnevelőként az iskolában dolgozhasson. A tankerületi központ azonnali hatállyal felmentette K. Endrét a munkavégzés alól és megszüntették közalkalmazotti jogviszonyát. Akkor a tankerületi igazgató kijelentette, hogy Bárányos „nem tett semmit”, noha tudta, hogy K. Endrét mivel vádolják.

„Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – mondta Facebook-videójában Bárányos János, hozzátéve, hogy szeptembertől beosztott pedagógusként folytatja munkáját az intézményben.

A bejelentés után szülők, tanárok és egykori diákok petíciót indítottak Bárányos János védelmében, hosszan méltatva az igazgató érdemeit. Az RTL 2018-ban készített riportot az ügyről, amelyben bemutatták, hogy Bárányos testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ mostani közleménye szerint a jelenlegi igazgató munkájával szemben „súlyos szakmai és etikai kifogások is felmerültek,” amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését.

A tankerületi központ hozzátette: „A miniszteri döntés alapján megteszik a szükséges lépéseket, hogy az oktató-nevelő munka zavartalanul induljon el szeptemberben.”

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek