Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

40 órás késéssel indultak nyaralni – péntek helyett vasárnap szállt fel egy gép Törökországba Ferihegyről

10perc.hu
2024. 07. 08.
40 órás késéssel indultak nyaralni – péntek helyett vasárnap szállt fel egy gép Törökországba Ferihegyről

Közel 40 órával később szállt fel egy Törökországba tartó járat Ferihegyen.

A Tailwind Airlines járata, amely az Itaka Magyarország szervezésében vitt volna utasokat Törökországba, jelentős késést szenvedett. Péntek délután 16:40-kor kellett volna felszállniuk, de műszaki problémák miatt végül csak vasárnap tudott felszállni a járat - közölte az Utazómajom.

Pénteken a Tailwind Airlines TWI682 számú járata műszaki problémák miatt nem tudott felszállni. A gép hajtóművét szerelni kellett, de a javítás sikertelen volt. Az utasok visszakapták csomagjaikat és hazaküldték őket azzal, hogy szombat reggel térjenek vissza a reptérre. A várakozás alatt mindössze 10 euró értékű vouchert kaptak, amit a reptéri Sparban tudtak levásárolni.

Szombat reggel újra becsekkoltak, de az indulás ismét késett. Az utasok ismételten 10 eurós kupont kaptak, amit egy időközben bezárt étteremben tudtak volna felhasználni. A feszült helyzetet rendőrök próbálták kezelni, miközben az Itaka Magyarország és a Tailwind Airlines egymásra hárította a felelősséget.

A Tailwind Airlines TWI752 számú járata ugyan aznap sikeresen elindult Antalyaba, de a pénteki járat utasai továbbra is várakozni kényszerültek. Este 6-kor végül minibusszal elszállították őket egy Üllői úti hotelbe, remélve, hogy másnap reggel újra próbálkozhatnak.

 Bár sok utas már feladta a reményt és hazament, sokan még egy utolsó esélyt adnak az utazásnak, bízva abban, hogy a maradék öt nap nyaralás is jobb, mint a semmi. Vasárnap reggel 7:10-kor, 40 óra várakozás után végül felszállt a gép a legkitartóbb, körülbelül 60 utassal.


Főkép forrása:
Ato 01/Wikimedia Commons
Címkék:
#Reptér

További cikkek