Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Betiltják a műanyag poharakat a siófoki éjszakai szórakozóhelyeken

10perc.hu
2024. 07. 04.
Betiltják a műanyag poharakat a siófoki éjszakai szórakozóhelyeken

A környezetvédelem nevében csak azok a szórakozóhelyek lehetnek nyitva éjszaka Siófokon, amelyek betétdíjas repoharakat használnak.

Július 1-től a siófoki Balaton-part frekventált részén található vendéglátóhelyek csak többször használatos, betétdíjas repoharakban szolgálhatják ki az italokat, ha éjfél után is nyitva szeretnének tartani. Az új szabályozás célja a környezettudatosság erősítése és a családbarát város koncepciójának támogatása - közölte a 24.hu.

A siófoki képviselő-testület döntése szerint az Indóház utca, Kinizsi utca, Sió csatorna és a Balaton által határolt területen működő vendéglátóhelyek csak akkor maradhatnak nyitva éjfél és hajnali 4 óra között, ha megfelelnek a repoharak használatára vonatkozó rendeletnek. Az új szabályozás szerint a repohár 500 forintba kerül, és a vendégek zsetont kapnak vissza, amelyet a következő alkalommal ingyenes repohárra válthatnak be.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere az intézkedést a környezettudatosság erősítésével és a családbarát város koncepciójának támogatásával indokolta. Bár a Somogy Megyei Kormányhivatal jogszabályellenesnek találta a rendeletet, az önkormányzat bírósághoz fordult, és végül a Törvényszék a városnak adott igazat.

További cikkek