Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Semjén Zsolt: Ha a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a KDNP kilép

10perc.hu
2024. 06. 14.
Semjén Zsolt: Ha a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a KDNP kilép

A KDNP elnöke pénteken találkozott Manfred Weberrel Budapesten. 


A KDNP kilép az Európai Néppártból, mert számukra erkölcsileg elfogadhatatlan Magyar Péter és a Tisza Párt tagsága az EPP-ben – jelentette be Semjén Zsolt, miután Manfred Weberrel tárgyalt Budapesten. 

"Világossá tettük – hangsúlyozom, hogy a korrekció és az őszinteség jegyében –, hogy ha megtörténik az, hogy Magyar Pétert felveszik az Európai Néppárt frakciójába vagy a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan." - idézi Semjént a Magyar Nemzet.

Semjén elmondása szerint pénteken őszinte, korrekt és hosszú beszélgetést folytatott Manfred Weberrel, a Néppárt elnökével. Hozzátette, hogy érzelmileg nehéz a KDNP számára a jelenlegi szituáció, mert „az Európai Néppártba Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be a KDNP-t”. - írja a 24.hu

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szintén a mai nap folyamán tárgyal Weberrel, ahol érinteni fogják a Tisza csatlakozását is, amiről még nem született hivatalos döntés. 



 

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

További cikkek