Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter listázta az ATV munkatársait, több reakció is érkezett

10perc.hu
2024. 06. 11.
Magyar Péter listázta az ATV munkatársait, több reakció is érkezett

Magyar Péter Facebookon listázta az ATV munkatársait, többek között nyilvánosságra hozva felekezeti hovatartozásukat is.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, az ATV Egyenes beszéd című műsorában adott rövid interjút, ahol egy dossziét kapott, amely tartalmazta, hányszor volt a csatorna vendége. Ez ellentmondott Magyar korábbi állításának, miszerint nem hívták meg a műsorba. A rövid beszélgetés után Magyar élő adásban távozott, és a videó 11 órán belül több mint 350 ezer megtekintést ért el. Később az ATV és Magyar Péter is közleményt adott ki, és a csatorna nyilvánosságra hozta, hányszor hívták meg Magyar Pétert - közölte a 24.hu.

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében provokációnak nevezte az esetet, és azt állította, hogy a megafonos propagandisták azonnal közzétették az előkészített posztokat. Szerinte az ATV a Fidesz házitelevíziója, amit Mészáros Lőrinc cégével való kapcsolatuk is igazol. Magyar Péter NER-lovagnak nevezte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, és közzétette több munkavállaló vallási hovatartozását, egyiküket volt III/III-as ügynöknek nevezve. Magyar Péter szerint hibázott, amikor elhitte, korrekt interjút akarnak vele készíteni. Azt írta: „Az ATV a Fidesz házitelevíziója, amit szerinte az igazol, hogy Mészáros Lőrinc cége értékesíti a csatorna reklámidejét, közzéteszik a kormányzati propaganda hirdetéseit is.”

Vicsek Ferenc, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége alelnöke, saját véleményét csatolta Magyar bejegyzéséhez, miszerint a főszerkesztőnek adáson kívül kellett volna megvitatnia a politikussal való nézeteltéréseit. Vicsek azt írta: „Lépre csalni a politikust, lekutyakomédiázni a nyilatkozatát és a cég sértettségét a választási siker kapcsán aktuális kérdések elé helyezni, lemondani a kérdezés lehetőségéről, az önmagában az újságírói pozíció feladása. Nem egyenes beszéd…”

Az ATV-ben rendszeresen szereplő Hont András ironikusan reagált Magyar listázására, javasolva, hogy folytassa a faji regisztrálással. 


Magyar Péter így válaszolt: „Nem Bandi, te csak egy gyáva bértollnok vagy, aki letiltja a kommentelést a rendkívül nagyívű, bátor posztjai alatt. A Hitgyülekezete nevű business egyházat nem a felekezetei hovatartozás miatt hoztam fel. De tudod te ezt nagyon jól. Jó vergődést!”

Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd, hangsúlyozta, hogy az ATV munkatársait megilleti a személyes adatok védelme, és minden jogi eszközt biztosítanak számukra jogaik védelmében. Németh S. Szilárd a Media1-nek nyilatkozott: „Rossz történelmi kort idéz, amikor emberek hovatartozását kezdik el nyilvánosan listázni, ezért az ATV minden jogi lehetőséget megad munkatársai számára, ha úgy döntenek, hogy megvédik az őket megillető jogaikat. Hozzájárulásuk nélkül személyes adatot róluk más nem hozhat nyilvánosságra, az ilyen cselekedetet a büntetőtörvénykönyv is tiltja.” Tényi István közérdekű bejelentést tett az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, kérve a törvénytelen adatszerzés vizsgálatát.

Morvay Péter, az ATV Online egyik szerkesztője, levélben reagált Magyar Péter listázására, elismerve, hogy egyetemistaként kapcsolatban állt a III/III-as alosztállyal, de már régen megszakította az együttműködést, és bocsánatot kért az érintettektől. Morvay Péter levelében így írt: „Ön egyetlen tényt említ velem kapcsolatban, azt, hogy 'volt III/III-as ügynök'. Igen, ez így volt. Egyetemistaként, 1985. októbere és 1987. áprilisa között, 18 hónapon át kapcsolatban álltam a Belügyminisztérium III/III-as alosztályával. Ez volt életem legrosszabb döntése, nem keresek rá mentséget. Amikor 23 éves koromban, saját döntésemből, lelkiismereti okokból megszakítottam az együttműködést a rendőrséggel, mindenkit felkerestem, akikről jelentettem, és személyesen bocsánatot kértem tőlük. A múltammal kapcsolatban mindent nyilvánosságra hoztam még a pártállam idején, 1987-ben. Megtérésem után mindig vállaltam a múltamat, többek között a Hit Gyülekezete teljes közössége előtt is, hiszen a gyülekezet ekkor a pártállam által üldözött, a titkosszolgálat által megfigyelt keresztény felekezet volt.” Hozzátette: „Hálás vagyok mindenkinek, aki megbocsátott nekem, köszönöm azoknak, akik őszinte hívőként az Evangéliumot hirdették nekem: feleségemnek és a Hit Gyülekezete lelkészeinek, köztük Németh Sándornak, aki 1987. júniusában meg is keresztelt az Úr Jézus Krisztus nevében Budaörsön. Köszönöm a Hit Gyülekezete lelkészeinek az életmentő szolgálatát. Én is ennek köszönhetem, hogy ma öt gyermek apja, és négy unoka boldog nagyapja lehetek.”

Németh S. Szilárd közleményére így reagált Magyar: 

"Értem én, hogy kellemetlen, hogy mostanra mindenki számára kiderült, hogy az ATV és az Önhöz közel álló médiumok ezer (személyes és tulajdonosi) szállal kötődnek a fideszes médiabirodalomhoz és a propagandához. Megértem, hogy Rogán Antalék megrendelték önöktől a tegnapi hazug provokációt, amit a megafonos közpénzégető propagandisták tűkön ülve vártak (alig átlátszó, hogy Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijöttem a studióból, már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára). Megértem, hogy jó Rogán körével közös cégeket gründolni. Megértem, hogy jó NER-es partikban lazítani és Rogán Cilivel ünnepelni szülinapot.  Viszont mielőtt perrel fenyegetőzik, konzultáljon egy jogásszal. Én a tegnapi posztomban nem neveztem meg senkit vallási hovatartozása kapcsán. Bár akár meg is tehettem volna, mert minden érintett büszkén vállalta a nagy nyilvánosság előtt, hogy a Hit Gyülekezete nevű “egyházhoz” tartozik. Önök a választás előtt szándékosan meghamisították az egyik külföldi lapnak adott interjúmat. A háború kapcsán olyan dolgot adtak a számba, amivel aztán lejárathatott volna a rogáni propaganda. Akkor ez nem jött össze. Most más módon próbálkoznak.  Csodás látni, hogy a rogáni propaganda egységesen, szó szerint lehozza ugyanazt a hazugságot a tegnapi esetről. Végre a médiában is összenő, ami összetartozik. Csak a tisztánlátás kedvéért: Önökhöz és a NER-hez kapcsolódik a Naphíre oldal, a Spirit FM, az Ultrahang, a HIT rádió és még ki tudja hány sajtótermék. ui.: van egy rossz hírem. A magyar emberek átlátnak a szitán. És az ATV-én is. És ez meg is fog látszani a nézettségen."

Az ügy részleteit korábban itt írtuk meg.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek