Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ajándék zsetont kapnak az első választók a június 9-ei választáson

10perc.hu
2024. 06. 05.
Ajándék zsetont kapnak az első választók a június 9-ei választáson

A bevásárló kocsikhoz használható zsetont kapnak ajándékba azok, akik idén először szavaznak.

Az első választók bevásárlókocsinál használható zsetont kapnak ajándékba a június 9-ei választáson. Az ANY Biztonsági Nyomda szerdáig kiszállítja a szavazólapokat, jegyzőkönyveket és szavazási kellékeket, amelyeket a vármegyeszékhelyekről és országgyűlési egyéni választókerületi központokból továbbítanak a 10 119 szavazókörbe - közölte az Index.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint a szavazólapokat zárt tehergépkocsikban, fegyveres őrök kíséretében szállítják, hasonló biztonsági intézkedésekkel, mint a pénzszállítások esetében. Június 9-én a helyi önkormányzati képviselők, nemzetiségi képviselők, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választásán több mint 7,8 millió választópolgár szavazhat, összesen 33,6 millió szavazólap készült el.

A nyomda a szavazólapok mellett a voksolás jegyzőkönyveit, szavazatokat tartalmazó borítékokat és hivatalos golyóstollakat is biztosít a szavazatszámláló bizottságok számára. A fülkékben is elhelyeznek tollakat, de a választók sajátjukat is használhatják. Nemzeti színű szalagot is küldenek a szavazókörökbe az urnák lezárásához.

A 216 ezer első választó ajándék zsetont kap a bevásárlókocsikhoz. A szavazólapok és egyéb választási kellékek kiszállítása a múlt héten kezdődött, és a biztonságos szállítás érdekében zárt tehergépkocsikat és fegyveres őröket alkalmaznak.

További cikkek