Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Németh Balázs visszatér az MTVA élő EP választási vitaműsorába

10perc.hu
2024. 05. 21.
Németh Balázs visszatér az MTVA élő EP választási vitaműsorába

Németh Balázs visszatérése különösen figyelemre méltó, hiszen másfél éve távozott az MTVA-tól.

Az M1 európai parlamenti választási vitaműsorának több fontos részletét is megosztotta a Media1. A május 30-i adás műsorvezetői között Németh Balázs neve is szerepel, aki hosszabb kihagyás után tér vissza az MTVA képernyőjére. A vitaműsor másik házigazdája Volf-Nagy Tünde lesz, aki korábban Novák Katalin kommunikációs igazgatójaként dolgozott.

Németh Balázs neve sokak számára meglepetés lehet, hiszen már másfél éve nem az MTVA alkalmazottja. 2015-től az M1 Híradó egyik meghatározó arca volt, de 2022 augusztusában saját kérésére távozott. Azóta az atlétikai vb-t szervező cég vezérigazgatója volt, valamint egy kommunikációs ügynökségben is tevékenykedik. Németh az utóbbi időben kerülte a politikai témákat, és inkább a sporttal kapcsolatos projektekre koncentrált, például a Fehér Paradicsom nevű síelős oldal indításával.

Sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán tévévita az állami médiában. Az MTVA vezetése eleinte nem tervezett ilyen műsort, de később, egy politikai ultimátum hatására mégis megszervezték. A vita részleteit, például a műsorvezetők kilétét, sokáig homály fedte, de mostanra tisztázódott, hogy Németh Balázs és Volf-Nagy Tünde vezetik majd az adást.

A tévévita pontos részleteiről és az élő adás körülményeiről várhatóan Pünkösd után tájékoztatja az MTVA az EP-választáson induló pártokat. A május 30-i műsor fontos szerepet játszik a választási kampányban, és jelentős érdeklődésre számíthat mind a politikai elemzők, mind a választópolgárok körében.

Az MTVA választási vitaműsorát egy botrány is megelőzte, melyben az MTVA munkatársa rossz helyre küldte a választással kapcsolatos válaszát.

Főkép forrása:
Németh Balzázs vagyok Facebook oldal

További cikkek