Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rossz helyre küldte a válasz e-mailt az MTVA, botrány lett belőle

10perc.hu
2024. 05. 14.
Rossz helyre küldte a válasz e-mailt az MTVA, botrány lett belőle

MTVA egy munkatársa véletlenül leleplezte, hogy a közmédia nem válaszol a nézői levelekre.

Az eset egy EP-választási vita iránt érdeklődő olvasó e-mailjének elküldésekor történt, amire a munkatárs azt válaszolta, hogy "nem válaszolunk neki". Az esetről a 444 olvasója adott tájékoztatást. A botrányt követően az MTVA mégis bejelentette, hogy EP-listavezetői vitát rendez.

Amikor még úgy tűnt, hogy nem lesz EP-választási vita a köztévében, egy olvasó emailt küldött az MTVA sajtóirodájának, hogy megkérdezze, miért nem adnak helyet egy ilyen vitának

A válaszban az MTVA egyik munkatársa azt írta: „Nem tudom, hogy ő ki, gondolom valami honpolgár. Nem válaszolunk neki.”

Az olvasó hamarosan rájött a hibára, és megpróbálta visszahívni az emailt, de addigra már lelepleződött a közmédia nézői levelekre adott nemtetsző gyakorlata.

Nem sokkal később az MTVA mégis bejelentette, hogy EP-listavezetői vitát szervez. A döntést Magyar Péter tüntetésszervezési kísérlete is befolyásolhatta, aki a közmédia székháza elé szervezett volna tüntetést, ha nem lesz vita. A bejelentést követően Donáth Anna, Dobrev Klára, Róna Péter, Vona Gábor és Deutsch Tamás is jelezte részvételét a vitán. Magyar Péter azonban csak meghatározott feltételek teljesülése esetén hajlandó vitázni.

Jelenleg az MTVA-tól várjuk a választ arra a kérdésre, hogy van-e központi utasításuk a nézői levelek megválaszolásának elmulasztására, és ha igen, akkor kiknek az érdeklődésére reagálnak.

Főkép forrása:
MTVA Facebook oldal

További cikkek