387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több mint 75 000 diák érettségizik ma matematikából

10perc.hu
2024. 05. 07.
Több mint 75 000 diák érettségizik ma matematikából

A középszintű vizsga reggel 9 órától délig tart, az emelt szintű vizsga 4 órás.

Több mint 75 000 diák ír ma matematikából érettségi vizsgát, közülük 69 047-en középszinten, 6616-an emelt szinten. A középszintű vizsga reggel 9 órától délig tart. 

A középszintű matematika írásbeli feladatsor első részére a diákok 45 percet kapnak - írja az ATV. Ebben a részben 10-12 feladatot kellett megoldani, amelyek az alapfogalmak, definíciók és egyszerű összefüggések ismeretét tesztelik.

A második részben (135 perc) három feladatot kell megoldani az I. blokkban, egy vagy több kérdésből állva, majd a II. blokkban három, egyenlő pontszámú feladatból kell kettőt kiválasztani és megoldani.

Az emelt szintű matematika írásbeli vizsga nehezebb kérdéseket tartalmaz, a feladatok megoldására a diákoknak 4 órájuk van - írja a Telex.

A 2024-es középszintű matematika érettségi vizsga kisebb mértékben alakult át a tavalyihoz képest. A cél a gondolkodás és a szöveges matematikai problémák értelmezésének képességének felmérése. Ennek megfelelően nagyobb hangsúlyt kaptak a pénzügyi ismeretek, és jobban el kell igazodni a különböző diagramtípusok között. Ezzel szemben kimarad a trigonometrikus és logaritmusfüggvények ábrázolása, az algebrai törtekre, algebrai törteket tartalmazó egyenletekre és abszolútértékes egyenletekre vonatkozó feladatok, a vektorok skaláris szorzata és a hozzá kapcsolódó koordinátageometria, valamint kisebb szerepet kap a valószínűségszámítás.

A vizsgák után a diákok megnézhetik a javítási útmutatót, amit az Oktatási Hivatal másnap szokott nyilvánosságra hozni. 

További cikkek