392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tao-pénzből finanszírozta luxuséletét a budapesti sportvezető

10perc.hu
2024. 04. 16.
Tao-pénzből finanszírozta luxuséletét a budapesti sportvezető

7 milliós óra, római nyaralás tao-pénzből, újabb korrupciós balhé. Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy budapesti sportvezető ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés miatt nyomoz Becsey Péter ellen, a II. kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. korábbi vezetője ellen. A vádak szerint Becsey a tao-támogatásokból származó pénzeket külföldi utazásokra és luxuscikkekre költötte.

A 24.hu beszámolója alapján a Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetése 2022 februárjában tett feljelentést Becsey Péter ellen, miután kiderült, hogy a tao-támogatásokból származó pénzeket nem a cég tevékenységéhez kapcsolódó célokra költötte. A nyomozás során kiderült, hogy Becsey többször is járt közpénzből New York-ban és Rómában kosárlabdameccseken, de luxustárgyakat is vásárolt, amelyeket állítása szerint ajándéknak szánt.

A vádak szerint Becsey hamis magánokiratot is felhasználhatott, miután előkerült egy két különböző pecséttel ellátott, ugyanarra a napon aláírt szerződés, amelyet Becsey és felesége, Konrád Mária írt alá.

A per során Becsey részben azzal védekezik, hogy a tao-támogatás egy része szabadon felhasználható volt, és az OSC vízilabda-egyesületnek, amelynek technikai vezetője, feladatai közé tartozik a szabadon felhasználható források elosztása.

Azonban a per során megkérdőjeleződtek állításai, például egy olaszországi tornán vásárolt eredményjelző számlájának tartalmával kapcsolatban, ahol egy luxusóra szerepelt a számlán, amit véletlennek állított be. A szóban forgó luxusóra egy 7 millió forintos Hublot Big Bang volt.

A per folytatása a következő hónapokban várható.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek