392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magasabb fokozatra emelkedett a terrorkészültségi szint Magyarországon

10perc.hu
2024. 04. 16.
Magasabb fokozatra emelkedett a terrorkészültségi szint Magyarországon

A döntés Irán Izrael elleni támadása miatt lépett életbe.

A magyar kormány a Védelmi Tanács vasárnapi ülése után a terrorkészültség magasabb fokozatát rendelte el Magyarországon. A lépés Irán Izrael elleni támadására adott válaszreakcióként lépett életbe - írja a Telex.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Magyarországon fokozott terrorkészültséget rendeltek el, reagálva Orbán Viktor kérésére a Védelmi Tanács vasárnapi ülésén. A döntés magasabb szintű titkosszolgálati együttműködést, szigorúbb védelmet biztosít kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, valamint növeli a rendőri jelenlétet a közterületeken, tömegrendezvényeken és zsidó intézményeknél.

A terrorkészültség emelése Irán Izrael elleni támadása után történt, amikor Orbán Viktor a Védelmi Tanácsot hívta össze. A testület még 2022-ben alakult, több fontos területen tevékenykedik, beleértve a nemzetbiztonsági és rendvédelmi szolgálatokat. A miniszterelnök a közösségi média felületén is bejelentette az intézkedést, hangsúlyozva az ország biztonságának fontosságát az instabil nemzetközi környezetben.  „A támadást elítéljük. A támadás azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet. Ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is.” - nyilatkozta a Facebook - oldalán a miniszterelnök.

A belügyminiszter és a terrorelhárítás vezetőinek kapott utasítás az ország lakosainak biztonságát elsődleges célként kezeli, és a megfelelő protokollt követve az operatív tevékenységek intenzifikálását jelenti mind hazai, mind külföldi szinten.

Az iráni támadásról itt írtunk korábban.


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek