391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kiderült kinek a színeiben indul Magyar Péter a választásokon

10perc.hu
2024. 04. 11.
Kiderült kinek a színeiben indul Magyar Péter a választásokon

A párt által vállalt program jelentős figyelmet kapott.

Magyar Péter bejelentése, miszerint az egri Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA Párt) színeiben indul az európai parlamenti és önkormányzati választáson, jelentős figyelmet kapott a közéletben. A párt öndefiníciója szerint ideológia-mentes formáció, amely középutas politikát folytat, és számos gazdasági, társadalmi és politikai reformot ígér - írja az Index.

A párt neve Tisza Istvánra utal, aki a 19. és 20. század fordulóján jelentős szerepet játszott Magyarország politikai életében. Az ideológiamentes jellegű formáció célja a középutas politika képviselete, mely a társadalom széles rétegeit célozza meg.

A TISZA párt által vállalt program jelentős figyelmet kapott, melyben számos területen ígér változásokat. Ezek közé tartozik a választási reformok, a gazdasági és társadalmi reformok, valamint a határon túli magyarok szavazati jogának mérséklése.

Magyar Péter döntése, hogy a TISZA párt színeiben indul, az állítása szerint azért történt, mert a párt neve és programja jól illeszkedik saját politikai elképzeléseihez és a Talpra Magyarok közösségének programjához.

A Nemzeti Választási Bizottság már folyamatban van a párt nyilvántartásba vételi kérelmének elbírálása. Az indulás előtt azonban némi adminisztratív akadályokba ütköztek, például a párt logójában szereplő "Talpra Magyarok" felirat miatt.

Korábban a 10perc.hu-n írtunk Magyar Péter által szervezett Nemzeti Menetről és a Talpra Magyarok közösségéről.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldal

További cikkek