388.88 Ft

361.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több százezer résztvevő volt a Magyar Péter által szervezett Nemzeti Meneten

10perc.hu
2024. 04. 07.
Több százezer résztvevő volt a Magyar Péter által szervezett Nemzeti Meneten

Magyar Péter szombat délután tartotta harmadik tüntetését Nemzeti Menet címmel.

A Deák téren fél 2-kor kezdődött a gyülekezés, majd a békés menet magyar zászlókat lengetve, az élen Magyar Péterrel, aki egy „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinót tartott, 14 órakor elindult a Parlamenthez.

A Kossuth tér gyorsan megtelt a tüntetőkkel, és ahogy a 444.hu drón felvételein is látszik, a környező utcákban sem lehetett mozdulni a tömegtől.

A színpadon Péter Petra a tüntetés műsorvezetője üdvözölte a résztvevőket  „Legyünk együtt egy új Magyarország új jövője, legyünk mi magunk a változás!” – mondta.

Majd a szicíliai maffiáról szóló, Polip című olasz sorozat főcímzenéjét is elhegedülték a színpadon.

Ezt követően Nagy Ervin külföldön élő magyarok leveleiből olvasott fel, majd Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János szólalt fel, aki beszédét azzal kezdte, hogy 2019 óta civil, ellenzéki pártok által támogatott polgármester, és akkor még hitt abban, hogy az ellenzék támogatásával megdönthetik a „helyi kiskirályok” hatalmát, ezért elhagyta korábbi munkahelyét, hogy egy élhetőbb városért küzdjön.

Később aztán rájött, folytatta, hogy nincs különbség a „régi pártok pártkatonái” között.

“Városunkban hiába váltottuk le a fideszes kiskirályokat, a háttéralkuk még mindig ott vannak. Orbán nincs Gyurcsány nélkül.”

Ezt követően ismét Nagy Ervin lépett a színpadra, és Presser Gábor Neked írom a dal című szerzeményét énekelte a tömeggel együtt.

Fellépése után felszólalt Tarr Zoltán református lelkész is, aki a kegyelmi ügyről és Balog Zoltán református püspökről is beszélt. Szerinte elfogadhatatlan, amit Balog tett és ahogy az ügy kirobbanása óta viselkedik, de azt ígérte: „Mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet”.

Tarr Zoltán református lelkész után Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes előadásában hallgathattuk meg a You'll Never Walk Alone című dalt, majd ezt követően a Final Countdown ütemére végre Magyar Péter lépett színpadra.

Megköszönte a résztvevőknek, hogy az ország minden településéről és a világ minden részéről eljöttek, idősek, fiatalok, gyerekes családok, baráti társaságok.

Magyar bízik abban, hogy “olyan energia van ebben a közösségben, amivel hegyeket lehet elmozdítani, de boldog hazát építeni bizonyosan sikerülni fog”.

Szerinte „a regnáló hatalom és talán az egész hatalmi elit megrettent a magyarok erejétől és összefogásától. Olyat tettünk pár hét alatt, ami példa nélküli a rendszerváltás óta: egy kis garázsból indulva megrengettük a politikai status quót.”

Felszólította a közmédia vezetőit, hogy hagyják abba a hazudozást, és élő adásban mondhassa el, miként képzel eli az új Magyarországot.

Elmondta: „Ma még kér a nép, ma még ki lehet szállni a bűnözők közül, ma még át lehet állni a jó oldalra, ma még lehet bocsánatot kérni, de lassan késő lesz”.

„Mi, magyarok nem leszünk alattvalók a saját hazánkban.”

Bejelentette egyesületét, ami „Legyél a változás! Egyesület” néven működik ezentúl, és elmondta, hogy hamarosan bejelenti azt a pártot is, amivel el fognak indulni a június 9-i EP-választáson.

Várja a jelentkezést az EP-listára, legyen az emberek döntése, ki menjen ki az Európai Parlamentbe, de kihangsúlyozta, hogy ő csak egy szikra, ami elindíthatja a változást, de csak közösen sikerülhet felszabadítani az országot.

Az ő ajánlata egy modern, európai, teljesítményalapú társadalom. Június 9. sorsdöntő nap lesz, ami hosszú időre meghatározhatja az ország sorsát.

Anyák napján lesz a következő esemény

Végezetül azt kérte, hogy legközelebb mindenki hozzon magával még két embert, a következő megmozdulás ugyanis Anyák napján lesz, ami május első vasárnapja, május 5-e. Ő pedig azt ígérte, jövő héttől két hónap alatt bejárja az egész országot, még a kistelepüléseket, falvakat is.

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek