395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Vonatforgalmi szünet lesz Kiskunfélegyháza, Röszke és Szeged között

10perc.hu/MTI
2024. 03. 28.

Karbantartási munkálatok miatt szünetel a vonatforgalom Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között.

Április 2-4-ig pályakarbantartási és építési munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között szünetel a vonatforgalom - közölte a Mávinform csütörtökön a Facebook-oldalán.

A szegedi fővonalon a pótlóbuszos közlekedés miatt hosszabb eljutási idővel kell számolni, Szegedről a főváros felé a vonatok megszokott menetrendjéhez képest korábban indulnak a pótlóbuszok.

A Budapest és Szeged közötti Napfény InterCityk, valamint valamennyi, Kiskunfélegyháza és Szeged közötti személyvonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között pótlóbusz jár.

A pótlóbuszok néhány kora reggeli, illetve késő esti járat kivételével Szeged-Rókus állomástól indulnak és oda érkeznek, Szegeden belül a vasútvillamosokkal lehet utazni, amelyek menetrendje a pótlóbuszokhoz való csatlakozás miatt módosul. A vasútvillamosokon a röszkei és a szegedi fővonalra váltott vonatjegyek érvényesek a szegedi városi szakaszon - ismertette a Mávinform.

A pótlóbuszok igazodnak a vonatok menetrendjéhez, ezért a kiskunfélegyházi csatlakozás biztosítása érdekében Szeged-Rókustól jellemzően 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok Szeged vasútállomásról indulnának; Budapest és Szeged között így hosszabb eljutási idővel kell számolni.

Szeged-Szabadka vonalon Szeged-Rókus és Röszke között pótlóbuszok járnak.

Az április első hetében lévő korlátozás ideje alatt a szegedi fővonalon Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között, továbbá Szeged és Szeged-Rendező között pályakarbantartást, valamint Szeged-Rendezőnél a röszkei vonal felsővezeték-hálózatának kiépítéséhez kapcsolódó munkálatokat végeznek, ezért Szegeden a vasútvonal menti lakott területeken az éjszakai órákban is nagyobb zajra kell számítani. A Szeged-Rendező és Röszke közötti szakaszon dolgozó vasúti munkagép haladásához igazodva az érintett vasúti átjárókat április 2-án 4 óra és április 4-én 5 óra között néhány órára lezárják - olvasható a közleményben.


Főkép forrása:
MÁVINFORM Facebook oldal

További cikkek