388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Új Prémium Magyar Állampapírt dob piacra az ÁKK

10perc
2024. 01. 31.
Új Prémium Magyar Állampapírt dob piacra az ÁKK

Az ÁKK mai bejelentése szerint hamarosan lezárul a 2023/I sorozat értékesítése a Prémium Magyar Állampapírból, az új PMÁ azonban 9,9% helyett már csak 7,9%-ot ad az első kamatperiódusra.

Nem volt hosszúéletű a jelenlegi sorozat, ugyanis csak 2 hónappal ezelőtt került bevezetésre. Az első, másfél éves kamatperiódusban fix, éves 9,9 %-os kamatot fizetett, majd ezután váltott át inflációt követő kamatozásra.

Ebből a Prémium Magyar Állampapírból azonban már csak február 6-ig vásárolhatunk, utána már nem fogja azt értékesíteni az ÁKK.

A helyette érkező új sorozat két jelentős változással érkezik. Egyrészt az első, fix kamatperiódus nem másfél évig tart, hanem annál rövidebb lesz. Egészen pontosan 2024. február 8-tól 2025. április 22-ig.

Ugyanakkor nem az a legfontosabb változás, hogy kicsivel rövidebb időszakot ölel fel a fix kamatozás, hanem a mértéke, ugyanis, a 9,9 % helyett éves 7,9 %-ot fizet majd a PMÁP ebben az időszakban.

Aki tehát még szeretne az első, vagyis 2023/I-ből vásárolni, annak sietnie kell, ugyanis ezt még február 6-ig teheti meg.

Címkék:
#Állampapír

További cikkek