387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Téliesek az útviszonyok az ország több részén

10perc/MTI
2024. 01. 19.
Téliesek az útviszonyok az ország több részén

A havazás miatt télies útviszonyok alakultak ki a Dunántúl déli felén, a Duna-Tisza közi területeken, az Északi-Középhegységben és a Tiszántúlon is - derül ki az Útinform pénteki közleményéből.

Az északnyugati szél miatt előfordulhatnak hóátfúvások, jelentősen rontva ezzel a látási körülményeket. Az érintett területeken az autópályák és főutak burkolata többnyire vizes vagy sónedves. A Mátra, a Mecsek és a Dunántúl déli részén lévő hegyvidéki utak, valamint az észak-keleti megyék alsóbbrendű útjai vékony havas vagy latyakos bevonatot kaptak.

Az Útinform kiemelte, hogy a megcsúszásos balesetek száma megnövekedett, ezért fokozott óvatosságra és lassú vezetésre kérik az autósokat. Ajánlják továbbá, hogy kerüljék a felesleges előzéseket, és alkalmazkodjanak a télies körülményekhez.

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint pénteken délutánig további havazás várható. Az ország nagyobb részén legfeljebb 2-3 centiméteres hóréteg várható, de a Dél-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, Bács-Kiskun megyében és a Gödöllői-dombság térségében, valamint a keleti határ közelében helyenként 3-7 centiméteres hó is eshet. Lokálisan akár 10 centiméter vastagságú friss hó is képződhet, főként a Dél-Dunántúlon.

A hőmérséklet a csapadékhullás idején várhatóan fagypont körül alakul, így napközben a hóréteg olvadozhat - áll a HungaroMet Zrt. honlapján. Az aktuális időjárási helyzet figyelemmel kísérését és az útviszonyokhoz való alkalmazkodást javasoljuk mindenkinek a biztonságos közlekedés érdekében.

További cikkek