Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lezárult a nemzeti konzultáció

Komjáti Ági
2024. 01. 18.
Lezárult a nemzeti konzultáció

Lezárult a nemzeti konzuláció, a kérdőívet mintegy másfélmillióan töltötték ki - közölte Szentkirályi Alexandra a csütörtöki kormányinfón.

1 518 455 magyar töltötte ki azt a nemzeti konzultációs kérdőívet, mely Magyarország szuverenitásának védelmével kapcsolatos kérdéseket tartalmazott - írta meg a Világgazdaság.

84% postán küldte vissza válaszait

A válaszadók több mint háromnegyede postai úton küldte meg válaszlevelét.

A kérdőiv olyan témákban tartalmazott kérdéseket, mint az orosz ukrán háború finanszírozása, a fegyverszállítás, vagy Ukrajna uniós csatlakozása. Kérdeztek még a génmódosított gabonáról és a migrációról is.

2005 óta létezik a nemzeti konzultáció

Enyhe túlzással 20 éve alapították meg a Nemzeti Konzultációs Testületet. A politikai kérdőív célja eredetileg az volt, hogy az Orbán-kormány úgy nyerje meg a 2006-os parlamenti választásokat, hogy kikéri a lakosság véleményét bizonyos témákban.

2015-ben a Miniszterelnöki Kabinetiroda vette át a kérdőívek kezelését. Eddig 13 alkalommal volt lehetősége a magyaroknak részt venni a konzultáción, egyebek mellett olyan témákban, mint a nyugdíj, a devizahitel, a bevándorlás, a családvédelem, vagy a koronavírus-helyzet.

Nemrég arról is írtunk, hogy hogyan emelkedtek az árak 2023-ban.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek