Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Donáth Anna lehet a Momentum régi-új elnöke

Komjáti Ági
2024. 01. 18.
Donáth Anna lehet a Momentum régi-új elnöke

Szinte minden szempontból biztossá vált, hogy Donáth Anna lesz ismét a Momentum új elnöke. Egyedül ő jelentkezett a posztra, ami nem véletlen.

A lezárult jelöltállítás után majdhogynem nyilvánvalóvá vált, hogy hogy kit választanak meg a Momentum elnökségi pozíciójába, hiszen a posztra csak Donáth Anna jelentkezett. A rendkívüli tisztújítás január 28-án tartják - írta meg a 444.hu.

Gelencsér Ferenc helyére pályázhattak a párttagok

A decemberben posztjáról távozó korábbi elnök, Gelencsér Ferenc székére lehetett pályázni. Hírek már röppentek fel azzal kapcsolatban a lemondás után, hogy Donáth léphet Gelencsér helyére, de a hivatalos bejelentés csak a tisztújítás után várható.

Gelencsér ugyanis csak átmenetileg vállalta a pozíciót és a vele járó munkát. Amíg Donáth némileg a háttérbe vonult gyermeke születése miatt, addig Gelencsér igyekezett egyben tartani a pártot. 

A lemondott elnök azt írta korábban Facebook bejegyzésében, arra várt, hogy Donáth jelezze, készen áll újra a Momentum vezető posztjának betöltésére. Mivel ez megtörtént, a rendkívüli tisztújításon teljesen logikusnak tűnik, hogy a korábbi elnök térjen vissza a pozícióba.

Gelencsér egy nehéz időszakban vette át a Momentum vezetését

Nem is kérdés, hogy az elmúlt másfél év miért volt nehéz, nem csak politikailag, de gazdasági szempontból is. Gelencsér így arra kérte Donáthot, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően vegye át a vezetést, és álljon fel egy új elnökség.

Gelencsér Ferenc megfogalmazta, hogy a rábízott feladat teljesítése után szeretné ismét támogatni a párt munkáját, úgy, ahogy azt 2016 óta folyamatosan teszi.

Donáth Annát tavaly választották a 10. legbefolyásosabb magyar nőnek

2023-ban Donáthtot választotta a Forbes a 10. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben. Szociológusként végzett az ELTE Társadalomtudományi Karán 2012-ben. Tudását az Amszterdami Egyetemen, az Amszterdami Szabadegyetemen, de a a révkomáromi Selye János Egyetemen is gyarapította.

Gyakornokként dolgozott később az Európai Bizottságnál és az Európai Kulturális Alapítványnál. Az angol mellett németül és hollandul is beszél, gyaníthatóan külföldi tanulmányai okán. A Momentumot 2016-ban ismerte meg, 2018-ban lett először a párt elnöke.

Korábban megírtuk, hogy 20 milliárd euró uniós pénz marad befagyasztva.

Főkép forrása:
Donáth Anna Facebook oldala

További cikkek