Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Enyhe idővel kezdődik az új év

10perc, MTI
2024. 01. 01.
Enyhe idővel kezdődik az új év

Változékony lesz az év első hetének időjárása: enyhe idő várható, de több hullámban kell esőre számítani.

Hétfőn, újév napján reggeltől északnyugat, nyugat felől gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, de közben az ország déli fele fölé magasszintű felhőzet érkezik.

A Dunántúlon délelőtt, a keleti határvidéken délután, késő délután áll el az eső. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, napközben erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, Baranyában reggel állhat be a maximum.

Kedden változóan felhős időre lehet számítani, majd sokfelé vastagszik a felhőzet, és estétől helyenként előfordulhat eső, záporeső, nagyobb eséllyel északon. A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik. Hajnalban többnyire mínusz 1 és plusz 3, a szélvédett, gyengébben felhős körzetekben mínusz 4 és mínusz 2, kora délután általában 7 és 12, északkeleten 3 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán nagyrészt erősen felhős lesz az ég és szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalra általában 5 és 9, a szélvédettebb északkeleti tájakon 1 és 4 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután többnyire 7-13 fokra lehet számítani.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek