Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Karácsonyi tűzesetek: 27 embernek kellett kiköltöznie otthonából

10perc
2023. 12. 27.
Karácsonyi tűzesetek: 27 embernek kellett kiköltöznie otthonából

Karácsonykor nem csak a szeretetről és a családról szólnak az ünnepek, hanem a veszélyekről is. Az ünnepi időszakban ugyanis megnő a tűzesetek és más baleseti esetek száma.

A katasztrófavédelem adatai szerint a karácsonyi időszak alatt 461-szer riasztották a tűzoltókat. Ezekből 104 esetben tűzhöz, ebből 58 esetben épület-, illetve lakástűzhöz riasztották őket. Nyolc otthon vált lakhatatlanná, ezekből 27 embernek kellett kiköltöznie. Szén-monoxid miatt öt lakást kilenc embernek kellett ideiglenesen elhagynia. Szenteste Nyíregyházán, december 26-án pedig Miskolcon egy-egy holttestet találtak a kialudt tűz nyomai mellett.

A tűzesetek mellett a tűzoltóknak műszaki mentésekre is ki kellett vonulniuk. Több közlekedési balesetnél is beavatkoztak, illetve a megemelkedett talajvíz az ország több pontján okozott kárt.

Tatabányán a vasútállomás aluljárójában harminc centiméter magasan állt a víz, amit a tűzoltók szivattyúztak ki. Budaörsön, Sopronban, Szárligeten egy-egy családi ház pincéjét öntötte el a talajvíz, amit szintén szivattyúkkal távolítottak el.

Az ünnepek alkalmával fokozottan figyeljünk a tűzvédelmi előírásokra, hogy elkerüljük a bajt. Ne hagyjuk magára a készülő ételeket, ne gyújtsunk gyertyát felügyelet nélkül, és ellenőrizzük a fűtés berendezéseinek állapotát.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek