Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megépülhet Magyarország legújabb autópályája

10perc.hu
2023. 10. 27.
Megépülhet Magyarország legújabb autópályája

Az M9-es elvileg 300 kilométeres lesz, eddig csak 20 volt meg belőle, de most jelentős tervezés kezdődik.

Hazánk leghosszabb, nagyjából 300 kilométer hosszú autópályája a jelenlegi, sugaras gyorsforgalmi úthálózatot köti majd össze. A gyűrű 2001 óta áll a tervezők asztalán és eddig csak egy rövid, 20 kilométer körüli szakasz készült el, azonban ez hamarosan megváltozhat.

Kiírták a közbeszerzést az M9 gyorsforgalmi út újabb szakaszának tervezésére, emellett megépülhet az az 51-es főúthoz kapcsolódó bajai déli elkerülő és 2x2 sávosra bővíthetik 47-es út az algyői Tisza-hídját is – írja a magyarepitok.hu.

A nyertes feladata az M9 gyorsforgalmi út 51-es és 53-as főút közötti szakaszának tervezése, összesen mintegy 57 kilométeren, déli lekötéssel Tompáig, valamint Jánoshalmi mérnökségi telep és kerékpárút tervezése Jánoshalma és Kiskunhalas között.

Emellett feladat az 51-es főút Baja, déli elkerülő–Hercegszántó (országhatár) közötti szakaszának 2x2 sávossá fejlesztésének és a meglévő Magyar Közút Nzrt. Bajai Üzemmérnökség fejlesztésének előkészítése. Jelentősen átalakíthatják az algyői Tisza-hidat, ahol a 47-es főút Algyői Tisza-hídjának 2x2 sávra bővítése a tervező feladata kerékpáros átvezetéssel.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Autópálya

További cikkek