387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ez az igazi rezsicsökkentés! Egy celldömölki cég a tél végéig minden munkatársának havi 50 ezres támogatást fizet!

10perc.hu
2022. 08. 31.
Ez az igazi rezsicsökkentés! Egy celldömölki cég a tél végéig minden munkatársának havi 50 ezres támogatást fizet!

A vállalat vezetése döntött arról, hogy az energiaárak emelkedése miatt hozzájárul dolgozói rezsiszámlájának fizetéséhez.

Augusztus 1-től indult az új időszámítás a rezsiköltségek terén, hiszen a kormány rendelkezése értelmében a lakossági fogyasztóknak kizárólag az átlagfogyasztásig biztosított a rezsicsökkentés, aki túllépi ezt, annak mind a gáz, mind az áram esetében a világpiaci árat kell kifizetni az elfogyasztott energiáért.

Hogy mennyi az átlagos fogyasztás? Nos, a kormányrendeletben meghatározták, hogy mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3, azaz 59 132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást.

Ez sok családnál elszabaduló rezsiköltséget jelent, ami majd főleg a téli fűtési szezonban fog a számlákon jelentkezni. Nos, egy celldömölki cég vezetősége úgy döntött, hogy a vállalat legnehezebb időszakában mellettük kiálló dolgozóit nem hagyja magára, és most a cég áll munkatársai mellé.



Mindenkinek elküldték a fentebb olvasható levelet, amiben leírták, számukra fontos feladat, hogy kiálljanak a munkavállalóik mellett, ne hagyják azt, hogy bármelyiküknek veszélybe kerüljön a rezsiszabályok megváltozása miatt a biztos egzisztenciája.

Éppen ezért szeptember 1-től egészen 2023. február 28-ig minden dolgozójuknak a havi béren kívül elutalnak a fizetéssel együtt bruttó 50 ezer forint rezsitámogatást, hogy a megnövekedett terhek ellenére ne kerüljön senkinek veszélybe a megélhetése.

Ezt hívják igazi, családbarát rezsitámogatásnak!

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek