Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Április 1-től mehetnek vissza az oltatlanok dolgozni

10perc.hu
2022. 03. 05.
Április 1-től mehetnek vissza az oltatlanok dolgozni

A járványügyi intézkedések megszűnését követően majdnem mindenkinél megszűnik az oltatlanság miatti fizetés nélküli, illetve illetmény nélküli szabadság.

Szinte az összes korlátozás megszűnik március 7-től, például megszűnik a maszkhordási kötelezettség, melyet 2021. november 1-jétől kellett ismét újra viselni a tömegközlekedési eszközökön, pályaudvarokon és megállóhelyeken. A részletes szabályokról szóló kormányrendelet a hétvégére meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A rendelet többek között arról is rendelkezik, hogy okafogyottá vált a cégek által elrendelhető kötelező oltás is. A friss kormányrendelet szerint 2022. április 1-jén mindenkinél megszűnik az oltatlanság miatti fizetés nélküli, illetve illetmény nélküli szabadság.

A cégek kötelezettsége lesz tájékoztatni a dolgozókat a megváltozott helyzetről, illetve mindenkit írásban kell értesíteni, hogy április 1-től ismételten felvehetik a munkát. Kivéve három területet: a szociális és egészségügyben dolgozói, valamint a honvédség munkatársai számára marad kötelező a covid elleni oltás.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek