Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Nem használhat olasz zászlót a Fiat

10perc.hu
2024. 05. 30.
Nem használhat olasz zászlót a Fiat

A hatóságok szigorúan veszik az olasz védjegyek és városnevek használatát, ami most a Fiatot is érinti egyik modellje esetében.

A Fiat és az Alfa Romeo esetében is felmerült, hogy a külföldön gyártott autókat nem lehet „olaszosítani” olasz védjegyekkel - közölte az autonavigator.hu.

Az Alfa Romeo Milano bemutatásánál nem várt fordulat történt, amikor az olasz kormány közbelépett, mert nem engedte, hogy a Lengyelországban gyártott autó az olasz város nevét viselje. Ennek következtében a modellt Alfa Romeo Juniorra nevezték át. Hasonló szigorral léptek fel a hatóságok a Topolino esetében is.

A Citroën Ami alapjaira épített, műanyag karosszériás Fiat Topolino 134 darabját foglalták le egy olasz kikötőben. A probléma forrása két apró olasz trikolor embléma volt az autó oldalán, amit a rendőrség a 2003-as törvény megsértésének minősített. A törvény szerint bűncselekménynek számít, ha a termék származási helyét vagy eredetét hamisan tüntetik fel. Mivel a Fiat Topolino Marokkóban készül, az olasz zászló használata félrevezetőnek minősült.

A Fiat vállalja az emblémák eltávolítását, így az autók eladhatók lesznek. A gyártó nem titkolja az afrikai gyártást, az olasz zászlót csak azért helyezték el, mert a tervezés Torinóban zajlott.




Főkép forrása:
Fiat
Címkék:
#Olaszország

További cikkek