Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Sokk az autósoknak! Egy közepes téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forint

10perc.hu
2022. 10. 18.
Sokk az autósoknak! Egy közepes téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forint

A téli abroncsok esetében 30-40, míg a felrakásuk a gyenge forint és az energiaárak elszabadulása miatt 10-15 százalékkal emelkedett meg.

Rövidesen minden autós egy gumis felé veszi az irányt, hogy felszereltesse a téli szettet a gépjárművére. Vélhetően ott éri majd a sokkhatás, hogy milyen árakkal találja majd szembe magát. Ugyanis nemcsak a gumiabroncsok ára, de a szerelés díja is jelentősen megemelkedett a hazai gumisoknál.

Az autósok a saját és családjuk biztonsága érdekében nem tehetnek mást, mint kifizetik a borsos árakat. Az atv.hu információja szerint a téli gumik akár 40 százalékkal is többe kerülnek, mint korábban.

Sőt, a szerelés díja is jelentősen megnőtt. A gyenge forint és az energiaárak elszabadulása miatt 10-15 százalékkal kerül többe a gumi felszerelése. Ez pedig azt jelenti, hogy egy közepes minőségű téli gumiszett felszerelve több mint 100 ezer forintba kerül.

Az elszabaduló árak miatt egyre többen próbálkoznak az úgynevezett négyévszakos gumikkal, hogy így spóroljanak, de a szervizekben ezt senkinek sem javasolják. Ugyanakkor a négyévszakos abroncsok piachódítása kézzel fogható, a bővülés üteme éves alapon a 30-40 százalékot is eléri, és a piaci részesedése egészen 15-20 százalékig is felkúszhat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek