Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

MOL: nem lesz benzinhiány Magyarországon!

10perc.hu
2022. 03. 10.
MOL: nem lesz benzinhiány Magyarországon!

A megszokott 5 millió liter helyett napi 15 millió liter üzemanyagot tankoltak a kutakon az autósok.

Noha több nagy üzemanyagtöltő cég korlátozásokat vezetett be a kútjain a rögzített áras benzin és gázolaj felvásárlásának megakadályozása miatt, a MOL elnök-vezérigazgatója ma este bejelentette, az olajtársaság a teljes magyarországi üzemanyag-fogyasztást képes fedezni, a finomítói fennakadás nélkül működnek, Magyarország kőolajellátása zavartalan.

Hernádi Zsolt azt mondta, hogy a visszaélésszerű használatot kell megszüntetni. Egy átlagos napon közlése szerint ötmillió liter üzemanyagot értékesítenek a töltőállomásokon, ez az elmúlt napon csaknem elérte a 15 millió litert, vagyis háromszorosára nőtt. Hangsúlyozta: a százhalombattai finomító teljes kapacitással üzemel, a Molnak van elegendő készlete.



A kormány három döntést hozott a benzinárstop fenntartására, az erről szóló rendelet csütörtökön este tízkor már életbe is lépett. Eszerint a 7,5 tonna feletti gépjárműveket, kamionokat és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú teherautókat csak a nagynyomású kútoszlopoknál lehet tankolni, ahol a gázolajat piaci alapon értékesítik.

A személygépkocsik és a 7,5 tonna alatti magyar teherautók továbbra is 480 forintos literenkénti áron juthatnak üzemanyaghoz, hasonlóan a mezőgazdasági erőgépekhez, függetlenül attól, hány tonnát nyomnak.

Főkép forrása:
MOL Group

További cikkek