Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

SMS-ben is kérhetsz csekket az autód adójához!

10perc.hu
2022. 02. 16.
SMS-ben is kérhetsz csekket az autód adójához!

A NAV bejelentette, hogy immár telefonos rövid üzenetben is lehet február 15-től csekket kérni a gépjárműadó befizetéséhez.

Idén is az adóhatóságtól érkeznek a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a fizetésre kötelezettekhez vagy képviselőjükhöz; az adó első részletét március 15-ig, a másodikat szeptember 15-ig kell befizetni

Az adóhatóság mindent elkövet, hogy segítse az autósok életét, így könnyíteni szeretné a számukra, hogy a gépjárműadó befizetéséhez szükséges csekket február 15 óta SMS-ben is igényelhetik a 06/30 344-4304-es telefonszámon.

Az SMS-be a „CSEKK” szót – kis-, és nagybetűvel is írható –, utána egy szóközt, majd az adóazonosító jelet kell beírni. A csekket a NAV a levelezési címre, ha az nincs bejelentve, akkor a tartózkodási helyre, ha az sincs, akkor a lakóhely címére küldi.

A napi.hu megtudta, a szolgáltatást csak természetes személyek vehetik igénybe, akik pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezettek. Egy naptári évben, egy adóazonosító jellel, ebben a formában maximum kétszer igényelhető csekk. A benyújtott igényre 2 gépjárműadócsekket postáz a NAV.

Természetesen a gépjárműadót továbbra is be lehet fizetni postai csekken vagy átutalással a NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára, a 10032000-01079160 számlaszámra.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek