Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Jön a 30 km/h-ás megengedett sebesség a lakott területeken?

10perc.hu
2021. 10. 06.
Jön a 30 km/h-ás megengedett sebesség a lakott területeken?

Csak a szigorú közlekedésbiztonsági intézkedésekkel lehet visszaszorítani, majd megszüntetni a halálos közúti baleseteket az Unióban.

Az uniós közutak biztonságáról szavaztak ma az EU-képviselők, akik 615 szavazattal, 24 ellenszavazat és 48 tartózkodás mellett elfogadták azt az állásfoglalást, miszerint szigorú közlekedésbiztonsági intézkedéseket kell hozni annak érdekében, hogy 2050-re megszűnjenek a halálos közúti balesetek.

Ugyanis minden évben mintegy 22.700-an halnak meg, 120.000-en pedig súlyosan megsérülnek az utakon. A halálos kimenetelű balesetek 30 százalékánál kulcsszerepet játszik a gyorshajtás, emelik ki a képviselők.

Éppen ezért ajánlást fogalmaznak meg, hogy például legfeljebb 30 km/h-ás sebességgel közlekedhessenek a járművek lakott területen és ott, ahol sok a gyalogos és a kerékpáros. Ezen felül minden országban zéró toleranciát vezetnének be a sofőrök alkoholfogyasztásával kapcsolatban, mert az összes halálos közlekedési baleset negyedénél az alkohol is szerepet játszik.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek