388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Jön az új Microlino!

10perc.hu
2021. 03. 16.
Jön az új Microlino!

Az Olaszországban gyártandó elektromos miniautóhoz elég lesz a B1-es jogosítvány, így nem csoda, ha a tervezett 20 ezer kisautót már előre lefoglalták.

Nemrég mutatták be az új négykerekű elektromos miniautót, a Microlino 2.0-t, melynek „múzsája” BMW Isetta volt, melyet anno még az 1950-es években gyártottak. Azt már a bejelentés pillanatában tudni lehetett, hogy a kiskocsi hatalmas népszerűségnek örvend majd, hiszen maximális sebessége 90 km/h, egy töltéssel 200 kilométert tud megtenni és elég hozzá a B1-es jogosítvány, azaz már 16 éves kortól vezethető, ugyanis négykerekű kismotorként vették lajstromba. Az automoto.it olasz autós szakportál szerint a tervezett mind a 20 ezer miniautót – a gyártás szeptemberben indul Olaszországban – lefoglalták már.



A jármű vázát acél és alumínium alkatrészek alkotják, és jelentősen átalakították a belsejét is. A 12 ezer euróba kerülő Microlinóból 2022-től beindul a sorozatgyártás, és évente 3 ezret darabot készítenek majd belőle a Torinótól 12 kilométerre lévő La Loggia településen, míg a karosszéria pedig az innen pár kilométerre lévő Moncalieriből érkezik.

Főkép forrása:
automoto.it

További cikkek