Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Kötelező: március 1-ig kell fizetniük a váltóknak

10perc.hu
2021. 02. 21.
Kötelező: március 1-ig kell fizetniük a váltóknak

Legkésőbb március 1-jén éjfélig kell rendezniük az első díjrészletet azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akik január 1-jével új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötöttek.

Újabb, ezúttal egy nagyon fontos dátumra hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). Legkésőbb március 1-jén éjfélig kell rendezniük az első díjrészletet azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akik január 1-jével átvitték egy másik biztosítóhoz a kötelezőjüket.

A szervezet becslése szerint ez a határidő mintegy 130 ezer gépjármű, köztük több mint 80 ezer személygépkocsi üzembentartóját érinti. Kiemelték, a kötelező első részletének március 1-jei határidőre már meg kell jelennie a biztosító számláján, ezért az utolsó napokban arra is oda kell figyelni, hogy milyen módon történik a befizetés. Ez utalás esetén nem annyira érdekes – aznap átér –, ám a csekkes és az interneten kezdeményezett bankkártyás fizetésnek azonban több nap az átfutási ideje.A késedelmes ügyfelek szerződéseit a biztosítóknak kötelező törölniük, így a mulasztók automatikusan biztosítási védelem nélkül maradnak, a szerződés újrakötésekor pedig a megszűnés és az újrakötés közötti időszakra vonatkozó, kiemelkedően magas fedezetlenségi díjat is meg kell fizetniük. Ez utóbbi mértéke idén személyautóknál - teljesítménytől függően - naponta 560-1210 forint között alakul, teherautóknál pedig elérheti a napi 4260 forintot.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek