Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A használt autók ára 25 százalékkal emelkedett

10perc.hu
2021. 01. 28.
A használt autók ára 25 százalékkal emelkedett

2020. januártól decemberig 25 százalékkal, 2,48 millió forintról 3,11 millió forintra emelkedtek Magyarországon értékesített használtautók átlagára.

Érdekes felmérést készített a Használtautó.hu, amely alapján kiderült, hogy a keresések alapján 2020 kedvenc használt autója a Skoda Octavia volt, második a Ford Focus, a "vágyautó" Audi A4 pedig a harmadik helyen található. Vásárlások alapján az importban a dobogó élén lévő Opel Astrát a Volkswagen Golf és a Ford Focus követi. Sőt, a használtautó-piacon is egyre népszerűbbek a hibrid és elektromos autók, amelyek a keresések 8 százalékát adják.

Hazánkban elsősorban az 1 millió forint alatti és a 2-3 millió forintos autókat keresik a piacon. Az utóbbi szegmensből szemezőknek mindenképpen jó hír lehet, hogy ennyiért már valódi hibrid és tisztán elektromos modelleket is találhatnak, még ha nem is teljesen újakat. Ennek ellenére 2020. januártól decemberig 25 százalékkal, 2,48 millió forintról 3,11 millió forintra, azaz 25 százalékkal emelkedtek Magyarországon értékesített használtautók átlagára.A felmérés szerint az áremelkedés több tényezőnek köszönhető: az év végére látványosan erősödő hazai kereslet, a forint gyengülése, továbbá az emissziós és biztonsági előírások miatt az új autók, valamint a külföldről érkező használtak ára is nőtt. Egyes modelleknél még az is előfordul, hogy az 1-2 éves példány gyakorlatilag az újkori áráért értékesíthető.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek