Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Rekordot döntött a SEAT CUPRA

10perc.hu
2021. 01. 14.
Rekordot döntött a SEAT CUPRA

Negyedével csökkentek tavaly a SEAT autóeladásai világszerte, de megmentette a márka évét az új CUPRA.

Ezúttal a spanyol SEAT S.A. autógyártó vállalat hozta nyilvánosságra a 2020-as esztendő eladási adatait. Nos, a SEAT tavaly 427 ezer autót értékesített világszerte, 25,6 százalékkal kevesebbet a 2019-es 574 ezres rekordnál.

Ugyanakkor az új CUPRA megmentette a márka becsületét, ugyanis a modell eladásai 11 százalékkal 27,4 ezres rekordra emelkedtek. A CUPRA decemberben havi eladási rekordot is elért 3600 darab, az egy évvel korábbinál 93,1 százalékkal több autó értékesítésével. A márkából a konszern 2018-as alapítása óta már több mint 65 ezret értékesített. A CUPRA márka tavalyi eladási rekordja jórészt az elektromos-hibrid modellek piaci sikerének tudható be.



Magyarországon 2020-ban 2864 SEAT-ot értékesített a 11 tagú márkakereskedői hálózat. Idén a magyar piacra is megmegérkezik a SEAT Leon hibrid változta, valamint a SEAT Tarraco e-HYBRID. Az idei első negyedévében a CUPRA piacra dobja a Formentor két plug-in hibrid változatát, az év második felében pedig megjelenik a CUPRA el-BORN, a márka első teljesen elektromos modellje.

Főkép forrása:
Seat

További cikkek