Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Jövő őszre itt az új Audi e-tron S Sportback

10perc.hu/loero.hu
2020. 11. 26.
Jövő őszre itt az új Audi e-tron S Sportback

Már a sportosabb modellek esetében is rendíthetetlenül száguldanak a négykarikások a teljes elektromosítás felé.

Elég csak ránézni, és rögtön látjuk, hogy az Audi e-tron S Sportback egy igencsak komoly technika, amiből eddig nem sokat vittek az aszfaltra. A loero.hu utána nézett, hogy a hazánkba 2021 őszén érkező autóról mit lehet már tudni. Nos, az az első pillanatban észrevehető, hogy az erős kontúrokkal rendelkező lökhárítók, a szélesített diffúzorbetétek és sárvédők, az ezüstszínű dekorelemek összhatása rögtön megteszik a hatásukat.

Az elektromos Audi e-tron S Sportback már alapkivitelben 20 colos könnyűfém keréktárcsákat és 285 millis abroncsokat kapott, melyek mögött a nagyátmérőjű féktárcsák közül az elsőkön rögzített kivitelű hatdugattyús, míg a hátsókon úszónyergek dolgoznak.A modell dinamikájáért a három elektromos motor lesz a felelős, egy az első tengelyen, kettő pedig hátsón végzi majd a munkáját. A technológiának köszönhetően az Audi e-tron S Sportback az S menetfokozatban mintegy 496 lóerőt lesz képes produkálni. A sorozatgyártásban első, három darab villanymotorral készülő modell százas gyorsulása 4.5 másodperc úgy, hogy a gyorsítás 210 kilométer/óránál ér csak véget.

A nagyfeszültségű akkumulátor csomag egyébként mintegy 95 kWh energiát képes tárolni és gyorstöltő segítségével körülbelül félóra szükséges a 80%-os újratöltéshez. A gyártó ígérete szerint az Audi e-tron S Sportback hatótáv, közel 370 kilométeres utat lesz képes egy töltéssel számunkra biztosítani.

Főkép forrása:
audi

Hirdetés

További cikkek