Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Jön a roham a kötelezők esetében!

10perc.hu
2020. 11. 24.
Jön a roham a kötelezők esetében!

Az autósok 35-40 százaléka a határidő előtti utolsó héten dönt a gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésének felbontásáról.

Rövidesen lezárják a gépjármű-felelősségbiztosítás jövő évre szóló szerződéseinek határidejét. Alig több mint egy hete maradt az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő éves időszakra, vagy inkább szerződést váltanak. A Netisk.hu online biztosításközvetítő portál adatai alapján úgy véli, az utolsó napig, december 1-jéig még mintegy 40 ezer szerződésváltásra kerülhet sor.



A biztosítók átlagosan 8,3 százalékos díjemelésről értesítették érintett ügyfeleiket. Van olyan biztosító, amelynek megajánlott díjai átlagosan a tavalyi szinten állnak, de van olyan is, amelyik átlagosan 22 százalékot emelt. Aki talált olcsóbb ajánlatot és a váltás mellett döntött, átlagosan 5300 forintot takarít meg új szerződése révén, de azoknak az autósoknak az esetében, akik 2-3 éve nem ellenőrizték év végi díjaikat, nem ritka a 10 ezer forint feletti megtakarítás sem. Az új szerződések átlagdíjának mértéke eddig 26 500 forint körül mozog.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek