387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A Hungaroringen járt a Porsche villámtöltő-konténere

Forrás: villanyautosok.hu
2020. 09. 18.
A Hungaroringen járt a Porsche villámtöltő-konténere

A Porsche hordozható villámtöltő-konténere bárhol gyorsan letelepíthető.

A Taycan megjelenése óta szép számban vesznek részt a villanyautósok a Porsche vásárlói számára rendezett programokon, ami egy újfajta kihívást jelent az autógyártónak, nem minden versenypálya rendelkezik ugyanis azzal a töltőinfrastruktúrával, ami lehetővé teszi a tisztán elektromos sportautók tömeges töltését.

A Porsche ezért egy hordozható villámtöltő-konténer ötletével állt elő, ami bárhol gyorsan letelepíthető, függetlenül a helyszín energiaellátási adottságaitól - írta a villanyautosok.hu.

Az autógyártó a német ADS-TEC vállalattal közösen fejlesztette a kamion vontatmányaként szállítható berendezést, amelyből jelenleg hét darab létezik.

A rendszer teljesítménye 3,2 MW, így a rácsatlakoztatható tíz Taycan mindegyike maximális teljesítményen tud töltődni egyszerre.

A konténerbe 2,1 MWh-nyi akkumulátort szerelt a vállalat, azaz a villamosenergia-hálózatra sincs szükség ahhoz, hogy harminc elektromos Porsche akkumulátora legalább 80%-ra feltöltődjön. Miután lemerült, a töltőkonténer alig 4 óra alatt teljesen feltölthető.

A berendezést már használja egy ideje a Porsche szerte Európában, egy háromhetes 2019-es portugál eseményen például kizárólag a helyi napelemek által termelt elektromossággal töltődött. A gyártó beszámolója szerint eddig összesen körülbelül 5000 alkalommal töltött róla villanyautó, gyakran extrém időjárási körülmények között, így a teljesítményük már bizonyított. Legutóbb egyébként Magyarországon kerültek bevetésre a konténerek, mégpedig a Hungaroringen tartott Porsche Track Experience programon néhány nappal ezelőtt.

Főkép forrása:
newsroom.porsche.com

További cikkek