Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Brabham BT62R: 700 lóerős, V8-as benzinmotor turbó nélkül

10perc.hu
2020. 09. 04.
Brabham BT62R: 700 lóerős, V8-as benzinmotor turbó nélkül

A világ legerősebb szívó V8-asát mutatta be a Brabham. Ezt a versenyautó, amit az FIA is jóváhagyott a közúton is használható.

A Brabham betartotta korábbi ígéretét, és most leleplezte a BT62-es versenyautó közúton is használható változatát, a BT62R-t.

A közúti hazsnálat érdekében számos módosítást végeztek az autón. Állíthatóvá tették a hasmagasságot, új kipufogórendszert kapott, amivel jóval kisebb a kabin zajterhelése, valamint klíma és fűtött szélvédő is került a BT62R-be.

Áttervezték az első lökhárítót és a hátsó diffúzort is, hogy a kisebb akadályok ne jelentsenek gondot és közútra alkalmas gumikkal szerelik. A kabinban a legnagyobb változást a látszó karbon elemek helyett a bőr és az alcantara jelenti.

Az újdonság mozgatásáról egy rekorderős, nem kevesebb mint 710 lóerős teljesítményű, illetve 667 Nm nyomatékú V8-as szívó benzinmotor gondoskodik, melyet enyhén áthangoltak a BT62-höz képest.

A hatfokozatú szekvenciális váltóval szerelt Brabham BT62R ára 1,25 millió font, vagyis átszámítva mintegy 500 millió forint.

Főkép forrása:
brabhamautomotive.com

Hirdetés

További cikkek