393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Újra Magyarországon a Shakti

10perc.hu
2023. 02. 14.

A világhírű formáció 2023-as turnéja során Magyarországra is ellátogat július 2-án, vasárnap este 19:30-kor ad koncertet az Erkel Színházban.

A brit gitáros, John McLaughlin zeneszerző, a fúziós jazz úttörője számos különböző módon nagy hatással volt a jazz és a rock történetére. 1970-ben ismerkedett meg Sri Chinmoy guruval, és rajta keresztül a hinduizmussal és a keleti misztikával. Ez idő alatt vegetáriánus lett, puritán életmódot folytatott, és a meditáción kívül kizárólag a zenének és a gitárjátéka tökéletesítésének szentelte életét. Sri Chinmoy elnevezte Mahavisnunak.

McLaughlin ezt a nevet felhasználta újonnan alakult formációjának az elnevezéséhez, mely Mahavishnu Orchestra néven vált ismertté, mely a hetvenes évek legbefolyásosabb fúziós zenekara volt. Feloszlása után hozta létre McLaughlin a Shakti formációt és virtuóz kiváló indiai zenészekkel szövetkezett.

2023. januárjában Zakir Hussainnel együtt indultak világkörüli körútra, hogy megünnepeljék a formáció 50 éves évfordulóját. Velük tart, a karizmatikus énekes, Shankar Mahadevan, a hegedűs Ganesh Rajagopalan és az ütőhangszeres Selvaganesh Vinayakram. A világhírű formáció július 2-án, vasárnap este 19:30-kor ad koncertet az Erkel Színházban.

Főkép forrása:
Shoprenter

További cikkek