393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Új trend a luxusingatlanok piacán

10perc.hu
2021. 06. 12.

Az elhelyezkedés a legfontosabb szempont a luxuslakások piacán, a tehetős vásárlók már célzottan, csak a számukra legideálisabb területeken keresnek drágább ingatlanokat.

Új divathullám figyelhető meg az egyre erőteljesebben beinduló ingatlanpiacon, ugyanis manapság a kiválasztásnál az is szerepet játszik, hogy milyen szinten alakítható át adott esetben a ház, növelhető-e igény szerint a fürdőszobák száma, van-e benne szauna vagy jakuzzi.

A koronavírus-járvány a luxuslakások piacát is átrajzolta, ugyanis a home office elterjedése miatt a tehetősebbek olyan helyen lévő ingatlanok után kezdtek el érdeklődni, ahol akár heteket is szívesen eltöltenének, ha az élet úgy hozza.

A 10perc.hu kérdésére Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa elmondta, a fentiek miatt a luxuslakások esetében az érdeklődők már nem kötnek kompromisszumot az elhelyezkedés tekintetében.


A home office elterjedése miatt a tehetősebbek olyan helyen lévő ingatlanok után kezdtek el érdeklődni, ahol akár heteket is szívesen eltöltenének, ha az élet úgy hozza    Fotó: freepik.com


„A tehetősebbek mindenképp olyan területen szeretnének vásárolni, ami számukra valamilyen oknál fogva szimpatikus vagy fontos. Ez ugyanúgy igaz Budapestre és az ország többi nagyvárosára egyaránt. Ha valaki például egy budai hegyoldalon keres ingatlant, hiába van ugyanolyan paraméterekkel pár kerülettel arrébb egy eladó luxusház, ragaszkodik a kiszemelt lokációhoz” – fogalmazott a szakember.

Hozzátette, aki hosszú távon gondolkodik, annak a felújítandó luxuslakás is megfelelő. Ha van egy teljesen jó állapotú, akár azonnal költözhető ingatlan, akkor az lesz a legfontosabb szempont, hogy milyen szintű átalakításra van lehetőség.


A luxuslakások esetében az érdeklődők már nem kötnek kompromisszumot az elhelyezkedés tekintetében      Fotó: freepik.com


Ráadásul az alsóbb kategóriájú ingatlanok emelkedő árai a felső kategória árait is tolja felfelé. Az is megfigyelhető, hogy a luxuslakások piacán már nincs kivárás, a vevők hajlandók anyagi kompromisszumot kötni, és akár a túlárazott ingatlanokat is megveszik, csak az az általuk kedvelt környéken legyen.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek