392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rezsiemelési rendelet módosítását követelik a nyugdíjas szervezetek

10perc.hu
2022. 08. 01.
Rezsiemelési rendelet módosítását követelik a nyugdíjas szervezetek

A lakosság számára elviselhető energia ár- és szociális biztonságot adó támogatási rendszer kidolgozására van szükség- írták az mfor.hu lapnak eljuttatott közleményben.

A nyugdíjas szerveztek szerint nem a fogyasztást, hanem a fogyasztót kéne támogatni! Azt követelik, hogy a rezsiemelésre ne augusztus 1-el, hanem ha lehet legkorábban október 1-el kerüljön sor.

A szervezet szerint Magyarországon vannak kiváló energetikai szakemberek, akiknek segítségével lehetséges lehet egy hosszú távon is jól alkalmazható árrendszer kialakítása.

"Az energiaárakat egy felelősen működő államban nem lehet egyik napról a másikra hétszeresére emelni, ez túllépi az elviselhetőség határát "- hangoztatták.

"Elvárjuk a kormánytól, hogy szakemberek bevonásával készítsen az adott körülményeket figyelembe vevő, a társadalom egészére kiterjedő felelősségvállalást tükröző, realitáson alapuló javaslatot az energiaárak alakítására, hozzon intézkedéseket a lakások energetikai korszerűsítésének ösztönzésére és anyagi támogatására. Javasoljuk a kormánynak olyan konstrukció kidolgozását, amelyben a vissza nem térítendő támogatás mellett kedvezményes kamatozású hitel vehető igénybe, és annak törlesztésére az energiaköltség megtakarítás nyújthat fedezetet." - szögezték le a közleményben.


Főkép forrása:
Freepik.com

Hirdetés

További cikkek