392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Rács mögött hal meg a világ egyik legismertebb terroristája, a Sakál

10perc.hu
2021. 09. 23.
Rács mögött hal meg a világ egyik legismertebb terroristája, a Sakál

Megerősítette a párizsi esküdtszék Carlos életfogytiglani börtönbüntetését, aki az ítélethirdetés után csak annyit mondott: nagyon köszönöm.

Fellélegezhet a világ, soha többet nem jön ki a börtönből a venezuelai Ilich Ramírez Sánchez, vagy ismertebb nevén, Carlos, a Sakál. Ugyanis ma megerősítette a párizsi különleges, terrorcselekményekkel foglalkozó törvényszék a terrorista, legutolsó perében kimondott életfogytiglani börtönbüntetést. A két napig tartó tárgyaláson csak a büntetési tétel volt a téma, miután a terrorista bűnössége már bizonyítást nyert.

„Nagyon köszönöm" - mondta semleges hangon a helyszíni tudósítások szerint a magát "profi forradalmárnak" nevező terrorista az ítélethirdetést követően. Carlos hozzátette, büszke forradalmi múltjára, amelynek során legalább 83 embert ölt meg, de az úgynevezett Drugstore-ügyben, amiért most bíróság elé állították, nem ismerte el a bűnösségét.

A terroristát 2017. márciusban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy 1974-ben elkövetett kézigránátos támadásért, amelyben két ember meghalt, és 34-en megsebesültek. Az elsőfokú ítélet ellen a Sakál fellebbezett, a fellebbviteli bíróság egy évvel később megerősítette az ítéletet. A semmítőszék azonban 2019 novemberében elrendelte a per egy részének újratárgyalását.

Főkép forrása:
France24

További cikkek