392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin a kirgiz-tádzsik konfliktus miatt aggódik, de az egy percig sem izgatja, hogy ő megtámadta Ukrajnát

10perc.hu
2022. 09. 19.
Putyin a kirgiz-tádzsik konfliktus miatt aggódik, de az egy percig sem izgatja, hogy ő megtámadta Ukrajnát

Igencsak érdekes az orosz elnök kettős mércéje, de Moszkva már felajánlotta, szívesen részt vesz a határvidék stabilitásában, ami egyet jelentene az orosz hadsereg megjelenésével.

Kiderült, hogy Vlagyimir Putyin számára könnyedén megy, hogy saját szemébe az erdőt sem vegye észre, de máséban a szálka is zavarja őt. Attól az orosz elnök nyugodtan tud aludni, hogy február 24-e óta háborút – bocsánat, különleges hadműveletet – vív Ukrajna ellen, miután lerohanta nyugati szomszédját.

Az viszont már nagyon zavarja, hogy a Szovjetunió felbomlása óta határvitát folytató Tádzsikisztán és Kirgizisztán között újabb fegyveres konfliktus robbant ki. Nem is tétovázott sokat Putyin, és telefonon szólította fel a kirgiz és a tádzsik hivatali partnerét, Szadir Dzsaparovot és Emomali Rahmont, hogy akadályozzák meg a további eszkalációt az országaik közötti határon, ahol a héten kirobbant fegyveres összecsapás halottjainak száma 71-re emelkedett.

Putyin közölte a felekkel, hogy akadályozzák meg a további eszkalációt, és tegyenek intézkedéseket a helyzet kizárólag békés, politikai és diplomáciai eszközökkel történő, mielőbbi rendezésére. Megerősítette Oroszország készségét arra, hogy segítséget nyújtson a kirgiz-tádzsik határvidék stabilitásának biztosításához.

Főkép forrása:
kremlin.ru

További cikkek