EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Nem akarsz trafipaxba rohanni Budapesten? Mutatjuk, hova raknak ki négy új sebességmérőt

Autó
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Két fix sebességmérő készüléket helyez ki a rendőrség a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

Sokan nem törődnek a sebességkorlátozásokkal a lakott területen belül, és jóval a megengedett sebességnél többel száguldoznak az utakon. Az elmúlt 6 hét alatt tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért óriási szükség van a traffipaxokra, amelyek visszafoghatnák ezt az őrült száguldozást.

A rendőrség négy új sebességmérőt helyez ki Budapesten - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bejelentésére hivatkozva. Két fix sebességmérő készüléket helyez ki a rendőrség a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.


A főpolgármester bejegyzése szerint mindez illeszkedik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiába, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. „A célunk egy olyan Budapest, ahol 2030-ig 50 százalékkal, 2050-ig pedig nullára csökken a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma” - közölte Karácsony Gergely.