393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Nem akarsz trafipaxba rohanni Budapesten? Mutatjuk, hova raknak ki négy új sebességmérőt

10perc.hu
2023. 02. 23.

Két fix sebességmérő készüléket helyez ki a rendőrség a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

Sokan nem törődnek a sebességkorlátozásokkal a lakott területen belül, és jóval a megengedett sebességnél többel száguldoznak az utakon. Az elmúlt 6 hét alatt tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért óriási szükség van a traffipaxokra, amelyek visszafoghatnák ezt az őrült száguldozást.

A rendőrség négy új sebességmérőt helyez ki Budapesten - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bejelentésére hivatkozva. Két fix sebességmérő készüléket helyez ki a rendőrség a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.


A főpolgármester bejegyzése szerint mindez illeszkedik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiába, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. „A célunk egy olyan Budapest, ahol 2030-ig 50 százalékkal, 2050-ig pedig nullára csökken a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma” - közölte Karácsony Gergely.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek