393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Megváltozhatnak az ingyenes készpénzfelvétel szabályai – A boltokban is hozzájuthatnánk a pénzünkhöz

10perc.hu
2023. 05. 26.

A 40 ezer forintos díjmentes lehetőség az eddigi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételen felül értendő.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátott egy rendelettervezetet, amely júliustól lehetővé tenne legfeljebb havi kétszer, összesen 40 ezer forint készpénzfelvételt a boltokban. A cash-back szolgáltatást Magyarországon nyújtó kedvezményezettől a fogyasztó úgy vehessen át készpénzt, hogy a 40 ezer forintot meg nem haladó készpénzátvételig a pénzforgalmi szolgáltató nem számíthat fel díjat, költséget – írta a haszon.hu.

A cash-back gyakorlatilag egy vásárlással összekötött készpénzfelvétel. A szolgáltatás lényege, hogy bankkártyás fizetésnél az áru/szolgáltatás ellenértékénél nagyobb összegben zároltatja a kereskedő/szolgáltató a bankkártya mögötti fizetési számlát, de a különbözetet a fizető fél ott helyben megkapja készpénzben. A Portfolio megjegyzi, a 40 ezer forintos díjmentes lehetőség az eddigi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételen felül értendő.

Hozzáteszik, jelenleg ezt a szolgáltatást Magyarországon csak az OTP bizonyos kártyákkal rendelkező ügyfelei érhetik el a Penny boltjaiban. Viszont - az információik szerint - a hazai kibocsátású kártyák mind képesek támogatni a bolti pénzfelvételt. Azonban a kereskedőknek a kasszarendszert fejleszteniük kell a cash-back-szolgáltatáshoz, valamint a bankoknak is szükségük lehet hozzá némi rendszerfejlesztésre.

Főkép forrása:
Pixabay

Hirdetés

További cikkek