EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Megtalálták a rendőr által megölt brit nő holttestét

Nagyvilág
10perc.hu/GF
2 éve
Kiemelt kép: The Telegraph

A lány elrablása, majd meggyilkolása miatt letartóztatott londoni rendőr, a kétgyermekes családapa Wayne Couzens a fogdán szándékos fejsérüléseket okozott magának.

Az ashfordi erdőben a Sarah Everard eltűnése ügyében nyomozó hatóságok szerdán egy holttestet találtak. Az esetről a 10perc.hu is beszámolt. A brit rendőrség azonosította a múlt hét szerdán nyomtalanul eltűnt 33 éves marketinges lány, Sarah Everard földi maradványait. „A Kent megyei Ashford egyik erdejében a fiatal marketing asszisztens földi maradványaira bukkantak a detektívek” – közölte újságírókkal a Scotland Yard.

A feltételezett elkövető, a 48 éves Wayne Couzens, a londoni Metropolitan Police-nél egy évtizede áll alkalmazásban rendőrként. Az őrizetben lévő férfit tegnap kórházba szállították, miután szándékosan fejsérüléseket ejtett magán. Az orvosok ellátták sebeit, majd ezt követően visszaszállították a rendőrségi fogdába.


Az őrizetben lévő férfit tegnap kórházba szállították, miután szándékosan fejsérüléseket ejtett magán    Fotó: MET Police


Közben fény derült arra is, hogy a 48 éves rendőr már február 28-án, három nappal Sarah eltűnése előtt kompromittálta magát egy gyorsétteremben rendőrségi beszámolók szerint. Az Independent Office for Police Conduct nevű rendőrségi szerv vizsgálatot folytat Couzens két Scotland Yard-os kollégája ellen, az ügy kezelése kapcsán.

A fiatal lány tragédiája ráirányította a figyelmet a nők biztonságának kérdésére a szigetországban. Szombaton az Egyesült Királyság számos településén lesz virrasztás Sarah Everard emlékére. Priti Patel belügyminiszter kijelentette: fontos, hogy minden nő biztonságban érezze magát egy-egy  utcai séta során. Anélkül, hogy zaklatástól vagy erőszaktól kellene tartania – írja a The Telegraph.