395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Méghogy nem hatnak a szankciók… Az oroszok csak fehér Ladát árulnak, mert nem tudnak más festéket venni

10perc.hu
2023. 04. 08.

Az AvtoVaz eddig külföldről szerezte be a fényezéshez használt festékeket, de azokhoz az Oroszország ellen hozott szankciók miatt már nem férnek hozzá.

Az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt bevezetett nemzetközi szankciók áldozata lett a színes Lada. Ugyanis hiszik vagy sem, de csak fehér színben lehet megvásárolni a LADA Granta modelleket, mert az azt gyártó AvtoVaz nem jut más színű festékhez – írta az Autószektor.

Az orosz autógyártó tavaly novemberben jelentette be, hogy az idén elkészülő LADA Granta modellek csak fekete-fehér változatban voltak elérhetőek, a helyzet pedig azóta tovább romlott. A cég közölte, hogy egyáltalán nem tudják megmondani, hogy mikor tudnak újra különböző színekben pompázó LADA-kat kínálni a vásárlóiknak.

Az AvtoVaz eddig külföldről szerezte be a fényezéshez használt festékeket, de azokhoz az Oroszország ellen hozott szankciók miatt már nem férnek hozzá. A cég ugyan próbál hazai gyártókból festéket szerezni, de az orosz ipar egyelőre nem képes az igények kielégítésére.

Főkép forrása:
AvtoVaz

További cikkek