EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Méghogy nem hatnak a szankciók… Az oroszok csak fehér Ladát árulnak, mert nem tudnak más festéket venni

Autó
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: AvtoVaz

Az AvtoVaz eddig külföldről szerezte be a fényezéshez használt festékeket, de azokhoz az Oroszország ellen hozott szankciók miatt már nem férnek hozzá.

Az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt bevezetett nemzetközi szankciók áldozata lett a színes Lada. Ugyanis hiszik vagy sem, de csak fehér színben lehet megvásárolni a LADA Granta modelleket, mert az azt gyártó AvtoVaz nem jut más színű festékhez – írta az Autószektor.

Az orosz autógyártó tavaly novemberben jelentette be, hogy az idén elkészülő LADA Granta modellek csak fekete-fehér változatban voltak elérhetőek, a helyzet pedig azóta tovább romlott. A cég közölte, hogy egyáltalán nem tudják megmondani, hogy mikor tudnak újra különböző színekben pompázó LADA-kat kínálni a vásárlóiknak.

Az AvtoVaz eddig külföldről szerezte be a fényezéshez használt festékeket, de azokhoz az Oroszország ellen hozott szankciók miatt már nem férnek hozzá. A cég ugyan próbál hazai gyártókból festéket szerezni, de az orosz ipar egyelőre nem képes az igények kielégítésére.