392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lukasenka a gázcsapok elzárásával fenyegette meg Európát

10perc.hu
2021. 11. 11.
Lukasenka a gázcsapok elzárásával fenyegette meg Európát

Minszk válaszolni fog az Európai Unió minden új szankcióbővítésre, és a fehérorosz elnök a végsőkig hajlandó elmenni.

Egyre feszültebb a helyzet a lengyel-fehérorosz határon. Ma hajnalban újabb erőszakos tömeges határsértési kísérletet hiúsítottak meg a lengyel határőrök. Összesen egy százötven fős csoport próbált betörni Lengyelországba - közölte a lengyel belügyminiszter-helyettes, Bartosz Grodecki a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízióval.

A lengyel határőrség szóvivője, Ewelina Szczepanska a PAP hírügynökségnek elmondta: az eset a Bialowieza település közelében történt, a migránsok fadarabokkal és kövekkel dobálták meg a határőröket. A meghiúsított áttörési kísérlet után a migránsok egy része tüzeket rakott közvetlenül a határvonalnál, másokat a fehérorosz határőrök az erdőbe vittek el.



Egy másik összecsapás is készülőben van, ugyanis ahogy azt a 10perc.hu is megírta, az Európai Unió a jövő héten újabb szankciókat vezet be Fehéroroszország ellen, és a korlátozások magánszemélyekre és szervezetekre is vonatkoznak majd.

Mindezt nem hagyta szó nélkül Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, és bejelentette, Minszk válaszolni fog az Európai Unió bármilyen új büntetőintézkedésére vele szemben, akár az Oroszországból az EU-ba tartó fehéroroszországi földgáztranzitot is leállíthatja.

„Mi fűtjük Európát, de azzal fenyeget bennünket, hogy lezárja a határát velünk. És mi van, ha mi pedig a gázszállítást állítjuk le? Ezért azt ajánlom a lengyel és litván vezetőknek, valamint a többi meggondolatlan embernek, hogy gondolkodjon, mielőtt beszél" - jelentette ki az elnök.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek