393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Kíváncsi vagy arra, hány hosszú hétvégénk lesz 2023-ban? Mutatjuk!

10perc.hu
2022. 11. 25.

Kilenc munkaszüneti nap esik majd hétköznapra jövőre, de lesz két négynapos pihenő is.

Amíg idén aránylag sok munkaszüneti nap jutott hétvégére, 2023-ban erre biztosan nem lesz panaszunk. Jövőre ugyanis összesen kilenc olyan munkaszüneti nap lesz, ami hétköznapra esik. Ráadásul a HR portál elemzéséből kiderült, hogy két négynapos és három háromnapos hosszú hétvége is lesz 2023-ban, ugyanakkor jövőre nem kell áthelyezett munkanappal sem számolni.

Az első négynapos hosszú hétvége 2023. április 7. és 10. között lesz, mégpedig nagypéntek és húsvéthétfő időpontjában. A karácsony első és második napja viszont hétfőre, illetve keddre esik, így decemberben még egy négynapos hétvégének örülhetünk december 23-26. között.

Május elseje hétfőre esik majd, így itt lesz egy háromnapos hétvége. Pünkösdhétfő május 29-én lesz, ezért ebben a hónapban jön majd még egy háromnapos hétvége május 27-29. között. Október 23. is hétfőre fog esni, a harmadik háromnapos pihenő így október 21-23. között lesz.

Sőt, itt lesz még a hónap végén egy a következő évre átnyúló háromnapos hosszú hétvége is, mert január elseje, újév szintén hétfőn lesz. Egyedül november 1., Mindenszentek ünnepe körül nem lesz hosszabb pihenő, ugyanis szerdára esik majd.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek