392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Júniusban lehet Putyin és Biden csúcstalálkozója

10perc.hu
2021. 04. 25.
Júniusban lehet Putyin és Biden csúcstalálkozója

Több lehetséges dátum is felmerült a két elnök személyes találkozójával kapcsolatban, de konkrétumokat nem közöltek még a felek.

Joe Biden és Vlagyimir Putyin még április 13-án beszélt telefonon egymással, és amint azt a 10perc.hu is megírta, az amerikai elnök ekkor javasolta orosz hivatali partnerének, hogy találkozzanak egy harmadik országban Európában a következő hónapokban. Moszkva az első pillanattól kezdve pozitívan reagált Washington csúcstalálkozó-javaslatára, annak ellenére, hogy igencsak feszült volt a viszony a két ország között Biden hivatalba lépése óta.

Mindenesetre a diplomáciai csörte közben azért pozitívumokról is beszámolhatunk, ugyanis Jurij Usakov, az orosz államfő külügyi tanácsadója a Rosszija 1 tévécsatornán bejelentette, hogy júniusban tarthatják meg Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozóját, de erről még nem született meg a végső döntés. Az amerikai fél szintén jelezte, hogy kész a találkozóra, de az előkészítés "munkaszinten" még nem kezdődött meg. Több lehetséges júniusi dátum is felmerült, de konkrétumokat nem közölt.

Főkép forrása:
TRT

További cikkek